Een geschikte frietsnijder kopen voor in je horecazaak

In zowat elke horecazaak is het zo dat er minstens een aantal gerechten op de kaart staan die
worden geserveerd met lekkere frietjes. Wat dat betreft kan je als horecazaak ook een keuze maken
uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om diepvriesfrietjes te kopen, maar is het
ook mogelijk om lekkere verse frieten te snijden. Kies jij voor deze laatste mogelijkheid? Dan zal je al
snel kunnen vaststellen dat de beschikking hebben over een kwalitatieve frietsnijder zeker de
moeite waard kan zijn. Wil jij ook een frietsnijder kopen, maar stel je jezelf de vraag welke
frietsnijder nu precies de meest interessante keuze is voor jouw zaak? Lees dan vooral snel verder!
Aan welke eisen moet je horeca frietsnijder zien te voldoen?
Voordat je overgaat tot een frietsnijder kopen zijn er verschillende eisen die je voor jezelf voorop zal
moeten stellen. Allereerst spreekt het voor zich dat een frietsnijder die je gaat gebruiken in een
horeca-omgeving toch net even wat anders is dan een exemplaar dat je gaat gebruiken bij je thuis.
Er zijn wat dit betreft eigenlijk twee concrete verschillen, namelijk:

  1. In een horecazaak is er uiteraard een aanzienlijk grotere capaciteit vereist;
  2. De kwaliteit van de frietsnijder moet gewoon een flink stuk beter zijn;
    In principe werken beide bovenstaande aandachtspunten een beetje samen. Natuurlijk kies je bij
    voorkeur niet voor een gewone plastic frietsnijder. De kans dat deze het binnen de kortste keren
    gaat begeven is namelijk relatief groot. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat ook het werktempo
    onder dit type van materiaal te lijden kan hebben. Omwille van deze redenen gaat de voorkeur van
    het merendeel van de horeca-uitbaters in de praktijk toch stevig uit naar een exemplaar van RVS.
    Kies je voor een manuele of een automatische frietsnijder?
    Bij een frietsnijder kopen is het eveneens zo dat je altijd een keuze zal moeten maken tussen een
    manueel en een automatisch exemplaar. Tegenwoordig komen we vaak tot de vaststelling dat in
    horecazaken voornamelijk gebruik wordt gemaakt van deze laatste optie. Daar zijn natuurlijk
    meerdere redenen voor aan te halen. Een dergelijk toestel staat er immers om bekend aanzienlijk
    eenvoudiger te werken. Het werk is minder lastig en bovendien zal je tot de conclusie komen dat je
    meer frietjes binnen een korte tijdspanne kan maken. Toch is er ook een nadeel aan verbonden.
    Ga je een automatische frietsnijder kopen? Hou er dan wel steeds rekening mee dat deze
    frietsnijders ook eens een technisch defect kunnen hebben. Dat gebeurt op zich niet zo vaak, maar
    het is wel mogelijk. Wanneer dit gebeurt spreekt het voor zich dat je graag een alternatief ter
    beschikking wil hebben. Mede als gevolg van dit gegeven is er bij verschillende horecazaken altijd
    nog een extra exemplaar voorhanden. Men kan er eveneens voor kiezen om een manueel exemplaar
    te kopen als reserve. In ieder geval, ga jij voor in jouw horecazaak een frietsnijder bestellen? Dan
    doe je er zeker goed aan om stil te blijven staan bij de bovenstaande aandachtspuntjes. Alleen op die
    manier zal je met zekerheid het best mogelijke exemplaar bestellen.